Přeskočit na obsah

Sapro s.r.o.

Fotovoltaika na balkon

  • od

Již dlouhou dobu je fotovoltaika považována za jednu z klíčových technologií pro zelenou energii. Mnoho domácností a firem již využívá solární panely na svých střechách k výrobě elektřiny ze slunečního záření. Ale co ti, kteří nemají k dispozici vlastní střechu nebo dostatek místa na pozemku pro tradiční fotovoltaické systémy? Naštěstí existuje skvělá alternativa, která umožňuje využít slunce i v omezených podmínkách – fotovoltaika na balkonu.

Energie z efektivního využití prostoru
Fotovoltaika na balkonu představuje jedinečný způsob, jak získat čistou a obnovitelnou energii z vlastního bytu nebo domu. Zatímco tradiční fotovoltaické systémy vyžadují prostorné střechy nebo pozemky, moderní technologie umožňuje umístění solárních panelů na balkonu. Díky tomu mohou i lidé žijící v bytech ve vícepodlažních domech přispět k ochraně životního prostředí a snížit své energetické náklady.

Výhody fotovoltaiky na balkonu

  1. Jednoduchá instalace: Fotovoltaické systémy pro balkony jsou snadno instalovatelné a nevyžadují žádné složité úpravy budovy. Stačí jednoduše umístit solární panely na balkonové zábradlí. Nabízíme mnoho montážních sad a příslušenství, které Vám usnadní práci při montáži fotovoltaických panelů.
  2. Mobilní a modulární: Jedním z klíčových benefitů je flexibilita. Pokud se rozhodnete změnit bydliště, můžete snadno odstranit panely a vzít je s sebou. Navíc lze systém snadno rozšiřovat o další panely dle potřeby.
  3. Snížení nákladů na elektřinu: Fotovoltaika na balkonu umožňuje výrobu vlastní elektřiny, což snižuje závislost na dodavatelích elektřiny a může výrazně snížit vaše měsíční energetické náklady.
  4. Udržitelnost a ekologie: Využívání sluneční energie je šetrné k životnímu prostředí, neboť nevytváří žádné emise skleníkových plynů a nevyužívá omezené zásoby fosilních paliv.

FVE Sada nářadí pro fotovoltaiku 55.0178 7v1 v pouzdře

Předtím, než se rozhodnete pro instalaci fotovoltaických panelů na balkonu, je důležité si zjistit orientace balkonu a jeho stínění během dne.

Máte nějaké dotazy? Obraťte se na nás na e-mailové adrese elektro@sapro.cz a získejte více informací.

Na našem e-shopu naleznete regulátory a fotovoltaické panely, které jsou vhodné pro montáž na balkon.

FVE PWM Solární regulátor AZO Digital SOL-30ED LCD
FVE balkonový solární panel flexi 310 Wp SUN-MAN

Navštivte náš e-shop, kde nabízíme velký výběr fotovoltaických panelů a přečtěte si více o námi nabízených produktech.