Přeskočit na obsah

Sapro s.r.o.

Lapače komárů a hmyzu: Účinná ochrana bez chemikálií

  • od

V letních měsících, zejména ve vlhkých a horkých oblastech, se komáři stávají velkým problémem. Jejich nepříjemné bodnutí může způsobit svědění, zarudnutí a dokonce i přenos různých nemocí. Proto je důležité mít účinný způsob, jak se chránit před těmito nepříjemnými hmyzem. Jedním z moderních a efektivních řešení jsou elektrické lapače komárů. V tomto článku si přiblížíme, jak fungují a proč jsou výhodnou volbou při ochraně před komáry.

Elektrické lapače komárů a hmyzu
Elektrické lapače komárů a hmyzu jsou jedním z nejpopulárnějších typů lapačů na trhu. Tyto zařízení fungují na principu světelné pasti. Emitují specifické světlo, které přitahuje komáry a hmyz, a poté je elektricky zabíjí. Existuje několik různých typů elektrických lapačů komárů, ale všechny mají podobný princip činnosti. Elektrické lapače jsou obzvláště účinné ve večerních hodinách, kdy je hmyz nejaktivnější. Elektrické lapače komárů jsou bezpečné pro použití v interiéru i exteriéru. Jsou navrženy tak, aby minimalizovaly riziko úrazu elektrickým proudem.

Elektrický lapač hmyzu a komárů VOLT 9103 3W, UVA
Elektrický lapač hmyzu a komárů TEESA TSA0164 2,8W

UV lapače komárů a hmyzu
UV lapače komárů a hmyzu jsou dalším oblíbeným typem lapačů. Tyto zařízení využívají ultrafialové světlo k přitahování komárů a hmyzu. Jakmile jsou blízko zařízení, jsou zachyceny do speciálního kontejneru nebo lepivého povrchu. UV lapače jsou efektivní a zároveň bezpečné, protože nevyužívají chemikálie a neznečišťují životní prostředí.

Přírodní lapače komárů a hmyzu
Pokud preferujete přírodní přístup k ochraně před komáry a hmyzem, existuje několik možností přírodních lapačů. Například rostliny jako máta, levandule, citronový eukalyptus a pelargónie mají přirozené odstrašující účinky na komáry.

Navštivte náš e-shop, kde lapače komárů a hmyzu naleznete v kategorii hubičů a plašičů škůdců a přečtěte si více o námi nabízených produktech.