Přeskočit na obsah

Sapro s.r.o.

Solární panely na karavan

  • od

Solární panely se stávají stále populárnější volbou také pro vlastníky karavanů a dodávek, kteří chtějí využívat obnovitelné zdroje energie během svých cest. Díky nim mohou mít přístup k elektrické energii i v odlehlých místech, aniž by museli spoléhat na tradiční zdroje jako generátory nebo připojení na elektrickou síť. Menší solární panely, například o výkonu 100 W, jsou pro karavany či obytné dodávky ideální. V tomto článku se podíváme na výhody solárních panelů na karavany a dodávky a jak je správně instalovat.

Zajištění dostatečného zdroje energie
Solární panely v kombinaci s bateriemi mohou poskytnout dostatečný zdroj energie pro provoz elektrických zařízení ve vašem karavanu nebo obytné dodávce. Můžete napájet osvětlení, chladničku, mobilní telefony, notebooky a další zařízení potřebná pro váš pohodlný pobyt na cestách.

Snadná instalace
Menší solární panely o výkonu 100 W jsou relativně snadné a jednoduché nainstalovat na střechu karavanu nebo dodávky. Nabízíme mnoho montážních sad a příslušenství, které vám pomohou připojit panely ke střeše bez nutnosti provádět zásadní změny na vozidle.

FVE Sada nářadí pro fotovoltaiku 55.0178 7v1 v pouzdře

Nezávislost na elektrické síti
Solární panely vám umožní získávat energii přímo ze slunečního záření, což znamená, že nebudete závislí na připojení k elektrické síti. To je obzvláště výhodné při cestování do odlehlých oblastí, kde není dostupná elektrická energie.

Na našem e-shopu naleznete hned několik vhodných panelů pro karavany či obytné dodávky.

FVE Fotovoltaický solární panel 12V/110W SZ-110-36M
Fotovoltaický solární panel 12V/100W, SZ-100-36MF, flexibilní

Navštivte náš e-shop, kde nabízíme velký výběr fotovoltaických panelů a přečtěte si více o námi nabízených produktech.