Přeskočit na obsah

Sapro s.r.o.

Solární střídače pro ohřev teplé vody TUV

  • od


Tato solární součástka klíčově reguluje nabíjení baterie, což ji činí nezbytnou součástí solárních systémů. Při výběru vhodného solárního systému nesmíme zapomínat na význam solárního regulátoru, který efektivně dohlíží a reguluje nabíjení akumulátoru pro optimální výkon systému.

Funkce

Funkce solárního regulátoru zahrnují optimalizaci nabíjení akumulátoru, ochranu před přetížením a přebitím a kontrolu příkonu solárních panelů. Regulátor monitoruje napětí a proud dodávaný panely, a když je akumulátor plně nabitý, omezuje příkon energie z panelů, aby předešel přetížení. Také chrání akumulátor před škodlivými účinky nadměrného slunečního záření nebo nízké spotřeby.


Existují dva hlavní typy solárních regulátorů – PWM regulátory a MPPT regulátory, z nichž každý je vhodný pro specifické situace.

PWM regulátor

PWM regulátor (Pulse Width Modulation) představuje jednodušší a ekonomičtější volbu, poskytující spolehlivou ochranu akumulátoru a regulaci nabíjení, i když s nižší účinností než MPPT regulátor.

MPPT regulátor

MPPT regulátor (Maximum Power Point Tracking) se vyznačuje pokročilejší technologií a vyšší efektivitou díky schopnosti sledovat bod s maximálním výkonem solárních panelů, což umožňuje efektivnější využití slunečního záření a celkově zvyšuje účinnost solárního systému.

Při výběru regulátoru je tedy důležité zvážit specifické požadavky a potřeby solárního systému.

Jak vybrat ten správný regulátor?

Při výběru solárního regulátoru je klíčové vzít v úvahu kapacitu solárního systému, požadavky na napájení a zejména regionální klimatické podmínky. Kvalitní úvaha v počáteční fázi může ušetřit peníze a čas v budoucnu. Je doporučeno konzultovat svůj výběr s odborníky, kteří vám pomohou vybrat regulátor odpovídající vašim konkrétním potřebám.

FVE regulátor MPPT GREEN BOOST 3kW


FVE regulátor MPPT 3,5kW, ECO Solar Boost 


FVE regulátor MPPT 3kW, ECO Solar Boost


Máte nějaké dotazy? Obraťte se na nás na e-mailové adrese objednavky@sapro.cz a získejte více informací.

Navštivte náš e-shop, kde nabízíme velký výběr prvotřídní satelitní a pozemní přijímací techniky, fotovoltaiky, produktů pro auto/moto a široký sortiment pro váš dům a zahradu a přečtěte si více o námi nabízených produktech.