Přeskočit na obsah

Sapro s.r.o.

Uzení a co o něm nevíte?

  • od

Oproti klasickému grilování nabízí uzení moderní a kreativní přístup k přípravě jídel. Uzení přidává do pokrmů jedinečnou chuť a vůni, která je obtížně dosažitelná jinými metodami. Moderní technologie umožňují precizní kontrolu teploty a času, což vede k optimálním výsledkům a zachování kvality surovin.

Jak správně udit?

Uzení je dlouho používaná metoda, která se stala uměním vytváření lahodných a aromatických pokrmů. Ačkoliv moderní technologie přinesly nové prvky do procesu, základy správného uzení zůstávají nezměněny. Zde je návod, jak dosáhnout perfektního výsledku při uzení:

  • Výběr kvalitních surovin – Kvalita surovin je klíčovým faktorem pro úspěch uzení. Vyberte čerstvé a kvalitní maso, ryby nebo ovoce a zeleninu.
  • Marináda a solení – Připravte marinádu nebo solný roztok pro suroviny. Tento krok nejen zlepšuje chuť, ale také pomáhá při konzervaci.
  • Výběr dřeva – Správný výběr dřeva ovlivňuje chuť kouřených pokrmů. Buk, ovocné dřevo nebo javor poskytují různorodé aroma.
  • Příprava udírny – Předehřejte udírnu na požadovanou teplotu. Ujistěte se, že kouř může volně proudit, aby se zachovala optimální chuť.
  • Kontrola teploty a času – Udržujte stálou teplotu během procesu uzení. Kontrolujte čas podle typu a velikosti surovin.
  • Ověření pokrmů – Když jsou pokrmy hotové, ověřte si jejich teplotu a nechte je odpočinout, aby se aroma dostatečně rozvinulo.

S těmito kroky a trochou praxe se můžete stát mistrem v uzení.

Výhody uzení

Jednou z hlavních výhod uzení je schopnost zachovat přirozenou šťavnatost a chuť masa. Proces uzení pomáhá konzervovat potraviny a prodlužuje jejich trvanlivost. Kromě toho uzení umožňuje kouřovému aroma dostat se do potraviny, což vytváří jedinečný chuťový zážitek. Vůně pokrmů překvapí i ty, kteří dosud nebyli příznivci uzených jídel. Bez použití chemie a konzervantů – pouze zdravé a chutné lahůdky!

Nevýhody uzení

I když má uzení mnoho výhod, existují také některé nevýhody, které je třeba zvážit. Proces uzení může být časově náročnější než rychlé grilování. Některé metody uzení vyžadují delší dobu, aby bylo dosaženo požadované chuti a konzistence. Další nevýhodou může být nutnost investovat do speciálního vybavení, jako jsou udírny, udící pece nebo specifické druhy dřeva. Tato investice však může přinést dlouhodobé uspokojení a otevřít cestu k novým kulinářským dovednostem.

Uzení se stává moderním trendem v kuchyni a nabízí široké spektrum možností pro vytváření unikátních a lahodných pokrmů. Přestože může vyžadovat trochu více času a úsilí, výsledky rozhodně stojí za to. Rozhodnout se pro uzení znamená objevovat nové dimenze chutí a otevřít se světu kulinářského umění.

Elektrická nerezová udírna


Elektrická udírna Alwi-Grill 80 spojuje kvalitu, výkon a všestrannost v jednom kompaktním zařízení pro milovníky uzení. S kapacitou až 12 kg potravin a 5 policemi z nerezové oceli nabízí dostatek prostoru pro přípravu různorodých pokrmů.

Moderní ovladač s LCD displejem umožňuje snadnou kontrolu procesu, včetně nastavení doby uzení a teploty. Tato udírna nejenže exceluje ve standardním uzení masa a ryb, ale poskytuje také možnosti jako uzení sýra, sušení ovoce, zeleniny a hub.

Bezpečnost je prioritou, a proto generátor kouře produkuje mimo komoru, eliminuje tak riziko vznícení třísek a zajišťuje čisté uzení. S kompaktními rozměry a kompletním příslušenstvím, včetně vyvíječe kouře, bukových udících tyčinek a háčků, tato udírna otevírá nové kulinařské horizonty. Elektrická nerezová udírna Alwi-Grill 80 přináší moderní technologie, jednoduché ovládání a vynikající kvalitu přímo do vaší kuchyně.

Elektrická nerezová udírna Alwi-Grill 80


Máte nějaké dotazy? Obraťte se na nás na e-mailové adrese objednavky@sapro.cz a získejte více informací.

Navštivte náš e-shop, kde nabízíme velký výběr prvotřídní satelitní a pozemní přijímací techniky, fotovoltaiky, produktů pro auto/moto a široký sortiment pro váš dům a zahradu a přečtěte si více o námi nabízených produktech.